Filmzenék a Grammy-díjért

Index
2005.12.12. 14:13
A 48. Grammy-gálán kapja meg a győztes filmzene is az arany gramofont február 8-án a Los Angeles-i Staples Centerben. A Star Wars - A Sithek bosszúja, illetve a Hihetetlen család zenéje két kategóriában is megküzdhet egymással - írja a zenefórum.hu.

John Williams az űropera befejező részéhez írt munkája a legjobb filmzenealbum díját, az albumon szereplő téma, az Anakin's Betrayal (Anakin árulása) pedig a legjobb zenekari szerzeménynek járó kitűntetésért száll harcba. A díjátadó napján 74. születésnapját ünneplő idős mester összesen három jelölést kapott, hiszen a Világok harca The Ferry Scene című betétdala pont az Anakin's Betrayal ellenlábasaként indulhat.

A Hihetetlen család című Disney-rajzfilm Michael Giacchino írta filmzenealbuma és a The Incredits című betétdal szintén két kategóriában versenyez, többek között a már említett Star Wars, a Világok harca, az Aviátor, a Millió dolláros bébi, a Ray Charles életét feldolgozó Ray, a Polár expressz, a Sírhant művek, a Hotel Ruanda, az Elizabethtown, a Charlie és a csokigyár, a Lyric és a Journey Home című filmek zenéivel.

Könnyűzenei kategóriában a soundtrackok versenyében a kanadai Arcade Fire Cold Windje (Sírhant művek), Wyclef Jean Million Voices-e (Hotel Ruanda) és Tom Petty Square One-ja (Elizabethtown) is esélyes a legjobb betétdal díjára.