Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Saron szakértője népszerűsíti Spielberget

Index
2005.12.19. 16:51
Kapcsolódó cikkek (1)
Steven Spielberg Saron miniszterelnök egyik szakértőjét Eyal Aradot kérte fel, hogy szervezze meg a München című film izraeli népszerűsítését. A szakértő a közelmúltban az izraeliek gázai kivonulásának megtervezésében vett részt. Arad első lépésként vetítést szervezett az 1972-es müncheni olimpián meggyilkolt izraeli sportolók özvegyeinek.

Az izraeli titkosszolgálat több magas rangú veteránja eközben úgy véli, Spielberg filmje túlságosan lekerekíti a dolgokat. "A valóság sokkal komorabb és bonyolultabb, mint amit a filmben látunk" - vélekedik Avi Dichter, a Shin Beth egykori vezetője.

A tengerentúlon ezzel szemben jól fogadták a Münchent: "Spielberg ezzel bizonyossá tette, hogy korunk egyik legnagyobb rendezője - írta James Berardinelli, amerikai kritikus. - A film több szinten is működik, és, akárcsak a Ryan közlegény megmentése, azon kevés műfaji filmek egyike, amelyek képesek túllépni a műfaji határokon, és teljesen új és erőteljes műalkotássá nemesednek. Komoly, felnőtt filmmel van dolgunk."

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.