Auguszta
4 °C
22 °C

Csáki Lászlót elismerték Ljubljanában

Index
2005.12.20. 15:20
Csáki László animációja elismerő oklevéllel tért haza a ljubljanai Animateka fesztiválról, tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

A Duna Műhelyben készült ötperces alkotás a zsűri indoklása szerint "elbűvölő egyszerűségével, és az animáció egyik legősibb technikájára és eszköztárára való hivatkozás eredetisége" miatt nyert. A film a nagy szesztilalom idején játszódik Floridában, Jack az ingatlanügynök életének két meghatározó epizódját meséli el. Csáki László filmjét Oberhausenben a Hamburgi Rövidfilm Ügynökség jutalmazta díjával.

A hétvégén véget ért ljubljanai fesztivál a magyar animációs válogatást mutat be. Az Animateka műsorán a Pannóniafilmben és a Kecskemétfilmben készült legendás alkotásokkal találkozhatott újra a közönség. Rofusz Ferenc A légy című Oscar-díjas négypercese, Jankovics Marcell Gusztávjának egyik epizódja mellett, többek között Cakó Ferenc, Horváth Mária, Macskássy Kati, Szilágyi Varga Zoltán, Szoboszlay Péter, Resienbüchler Sándor és Ulrich Gábor munkáit vetítették.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Thaiföld

3 hetes körút Thaiföldön amolyan hátizsákos módra.