Árpád
-1 °C
9 °C

Vígjátékot forgat Lars von Trier

Index
2006.01.06. 15:52
Kapcsolódó cikkek (1)
A dán mester Amerika-trilógiájának befejező részét félretéve, a Dogville és a Manderlay nemzetközi terepe után újra otthon dolgozik, írja a filmhu.

A Dán Filmintézet 7 millió dán koronával (kb. 1 millió euróval) támogatja Lars von Trier új filmjét, melyet február 20-án kezdenek forgatni. A film címe Direktoren for det hele (Az elnök a haverom). Von Trier ezúttal újra dán nyelven forgat, és visszatér a Dogmához, egy vígjátékkal.

A történet szerint egy informatikus cég tulajdonosa eladja a céget. Az alapításakor egy fiktív igazgatóra bízta a vállalat irányítását, hogy a kellemetlen döntések elől mögé bújhasson. A potenciális vevők ragaszkodnak hozzá, hogy ezzel az igazgatóval személyesen tárgyaljanak. A tulajdonos ekkor felbérel egy középkategóriás színészt, hogy játssza el az elnök szerepét.

Trier 2007-re halasztott trilógiazáró darabjáról, a Wasingtonról még nem lehet sokat tudni. Az Imdb szerint egyetlen színész jelenléte biztos a filmben, Udo Kier-é. Trier az Indexnek azt nyilatkozta, hogy Nicole Kidman-nel is tárgyalt már, mert szeretné, ha a harmadik részben Grace szerepét a Manderlayben látható Bryce Dallas Howarddal közösen játszanák el. A halasztás oka is kiderült: Trier tovább kíván dolgozni a forgatókönyvön, ugyanis nem teljesen elégedett vele.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.