Judit
-2 °C
8 °C

Spanyol filmhét az Örökmozgóban

Index
2006.01.17. 16:56
Öt kortárs alkotást válogattak be a pénteken kezdődő idei spanyol filmhétre a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban, közölte Fejes Katalin, a Magyar Nemzeti Filmarchívum sajtóreferense az Indexszel.

A filmrajongók két mozgóképet láthatnak a spanyol független film egyik legígéretesebb ifjú rendezőjétől, Antonio Dyaztól. A szürreális, a virtuális valóságot a ténylegessel ötvöző munkái közül levetítik az Off című alacsony költségvetésű produkciót, amely 2002-ben kirobbanó siker volt. A Sex című film kevésbé nyers hangvételű, mint az Off, annál több szórakoztató elemet használ fel benne a rendező.

Jorge Nebra filmje, a Hajnal Havannában filozofikus mélységeket tár fel kubai kontextusba helyezett történetével, témája a prostitúció, a kábítószerezés és a vallásosság. A rendező, miután a multikulturális film két forgatókönyv-változatát is betiltotta a kubai cenzúra, titokban forgatta le az alkotást Havannában 16 nap alatt. A sanyarú forgatási körülményekből, valamint a fikciós és a dokumentarista felvételek vegyítéséből szokatlan filmnyelv született.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.