Öt magyar kisfilm megy Franciaországba

Index
2006.01.20. 23:24
Kocsis Ágnes, Kenyeres Bálint és Tóth Barnabás rövidfilmjei a Premiers Plans-on, a Dési-Móray alkotópáros scifije Clermont-Ferrand-ban kel versenyre, adta hírül a Filmunió.

A franciaországi Angers-ban január 20-29. között rendezik meg az európai első- és második filmek fesztiválját a Premiers Plans-t. A fiatal filmkészítők nemzetközi seregszemléjén idén 52 film mutatkozhat be a rendezvény közel 70000 nézőjének. A rövidfilmversenybe Kenyeres Bálint Before Dawnja, míg a filmfőiskolások versenyébe Kocsis Ágnes A vírus című munkája kapott meghívást. Tóth Barnabás Kiállítás című rövidfilmjét a fesztivál információs programja tűzi műsorra.

Cleprmont-Ferrand-ban 28. alkalommal veszi kezdetét a rövidfilmek versenye. A január 27-én kezdődő mustrán magyar színekben A 639. baba című alkotás indul. Dési András György és Móray Gábor alkotását 3630 benevezett alkotás közül választották be a versenyprogramba. A science fiction környezetben játszódó klasszikus kamaradarab egy egyedülálló férfi és az őt meglátogató nő kapcsolatának történetét dolgozza fel. A HD-re forgatott film szereplői Murányi Tünde és Scherer Péter.