Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Nem vetíthetik Németországban a kannibálfilmet

2006.03.03. 12:41
Egy német bíróság pénteken ideiglenes hatállyal úgy rendelkezett, hogy nem vetíthetik a német mozikban a rotenburgi kannibálról szóló Rohtenburg című filmet, mert azzal sértik a helyi kannibál, Armin Meiwes jogait.

A film a Rotenburg városnév kis megcsavarásával, Rohtenburg címmel vetítették volna, a roh (nyers) szóval utalva a témára. A német-amerikai koprodukcióban Martin Weisz berlini rendező által elkészített filmben egy amerikai diáklány jár az emberevő nyomában, a helyszínek eredetiek, a műfaj: horror.

A Németországot elképesztő esetben Armin Meiwes rotenburgi polgár interneten keresett partnert, olyat, aki meg akar halni, s azt sem bánja, ha húsát nyersen elfogyasztják. Egy 43 éves berlini mérnök személyében akadt jelentkező, akit aztán Meiwes leszúrt, s nemiszerve levágásával és megsütésével megspékelt, hosszadalmas és keserves, lefilmezett agónia után a másvilágra küldött.

Armin Meiwes azonban úgy vélte, hogy megsértik emberi jogait, s a bíróság neki adott igazat. A filmen látható történet ugyanis 88 ponton egyezik Meiwes életének epizódjaival, míg a Rohtenburg főszereplője, Thomas Kretschmann egy lapnak úgy nyilatkozott, hogy a történet kitalált, csak "néhány tényt használtak fel Meiwes életéből".

A 44 éves, ápolt külsejű, teljesen normálisnak látszó Armin Meiwes jelenleg is bíróság előtt áll, az első perében hozott ítéletet (nyolc és fél év elzárás emberölésért) a legfelsőbb bíróság hatálytalanította, s újratárgyalást rendelt el. A Rohtenburg gyártója és forgalmazója tiltakozott a bírósági határozat ellen, s minden követ meg akar mozgatni az esetleges végleges betiltás megakadályozása érdekében.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.