Morpheus ismét rendez

2006.03.22. 15:36
A Mátrix-filmek egykori Morpheusa, Laurence Fishburne megkezdi a Paulo Coelho Az alkimista című regényéből készülő film forgatását. A színész néhány éve már rendezett: az Egyszer az életben (Once in the Life) című krimit, ami most dvd-n is megjelent.

"Az alkimistát ismeretlen terepen, Dubai-ban és Jordániában készítjük, és nagy költségvetés áll majd a rendelkezésemre. Nagyobbak is az elvárások, hisz milliók imádták Coelho regényét" - mondta Fishburne, aki a főszerepben lesz majd látható és a tervek szerint a film premierjét még az év vége előtt megtartják, hogy a 2007-es Oscar-gálán indulhasson az alkotás.

Fishburne előző rendezése az Egyszer az életben 32 napos intenzív forgatás alatt készült. A színész nemcsak rendező, de főszereplő és producer volt. A bűnöző testvérpár drogbáró elől való meneküléséről és bujkálásáról szóló alkotás forgatókönyvét is ő írta saját színdarabja alapján.

"Azért volt fontos film az Egyszer az életben, mert beleírtam mindent, amit az életről tudok és gondolok. Személyes film volt, színészbarátaim szinte fillérekért mondtak igent a felkérésemre, és remek volt a hangulat a New York-i forgatáson" - tette hozzá Fishburne.