Magyar filmek Franciaországban és Portugáliában

Index
2006.04.18. 15:20
Három magyar alkotás is díjat kapott a hétvégén véget ért nemzetközi filmfesztiválokon; Mundruczó Kornél Johanna, Báthory Orsolya Antik és Kenyeres Bálint Before Dawn című filmje Franciaországban, illetve Portugáliában részesült elismerésben - közölte a Magyar Filmunió kedden az Indexszel.

Mundruczó Kornél Johanna című operafilmje a provence-i Aubagne-ban elnyerte a zsűri különdíját, míg Báthory Orsolya Antik című rövidfilmje a 61 versenyző alkotás közül a legjobb fikciós rövidfilmnek járó díjat hozta haza - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

A 7. alkalommal megrendezett francia filmverseny díjazottjai között volt a magyar származású zeneszerző, Szelevényi Ákos is. A Marseille-ben dolgozó alkotót Olivier Klein kanadai-francia gyártású Bhai-bhai című rövidfilmjének hangeffektusaiért díjazta a nemzetközi zsűri.

A portugáliai Espinho városában a Before Dawn című alkotás nyert díjat. A FEST címmel megrendezett nemzetközi ifjúsági filmfesztiválon 124 versenyző alkotása közül Kenyeres Bálint rövidfilmjét a "legjobb képsornak" járó elismeréssel tüntették ki - áll a közleményben.