Megfilmesítik Milton Elveszett paradicsomát

2006.04.22. 09:38

Sajtóhírek szerint Hollywoodban film készül a 17. században élt brit költő, John Milton Elveszett paradicsom című eposzából. A világtalan poéta, John Milton (1608-1674) által 1667-ben befejezett hősköltemény 12 részben mondja el a Világegyetem, a Föld és az emberiség teremtésének, az eredendő bűn, a halál és a Gonosz születésének történetét.

"Ez a háború minden háború őse. Igazi biblikus eposz, angyalokkal és démonokkal. Ha Isten akart valamit, angyalokat küldött a földre, akik az Elveszett Paradicsom szerint eléggé ádáz teremtmények voltak. Nagy csatajelenetekre készülünk, sok különböző lénnyel. Ha Milton alapján megpróbáljuk elképzelni vizuálisan ezt a hatalmas, epikus ütközetet, akkor elég hihetetlen eredményre jutunk" - nyilatkozta a stúdió képviselője a Reutersnek.

A filmet az Ördögűzés Emiliy Rose üdvéért és a Rémségek könyve 2. alkotója, Scott Derrickson írja és rendezi. A horrorfilmekben tapasztalatot szerzett rendező látványos és pörgős mozit ígér. A produkciót a Legendary Pictures független stúdió készíti, koprodukcióban a Warner Brothers-szel.