Gőzmozdonnyal megközelíthető a MÁV Narnia-parkja

2006.04.30. 18:36
Több száz család kereste fel a hosszú hétvége első két napján a MÁV Vasúttörténeti Parkjában rendezett Narnia birodalmat, tájékoztatta az Indexet az InterCom. A mesebirodalom még május elsején is nyitvatart.


Klikk a képre!
A helyszínen a legnagyobb sikert az apródiskola aratta, ahol a Visegrádi Királyi Lovagrend vitézeitől tanították a kardforgatás, dárdahajítás, az íjászat és a buzogánykezelés fogásait. Némelyik gyerek már a filmekből elleste a helyes kardforgatás alapjait, magyarázták az IC Pressnek az oktatók.

A családi hétvégén a park látványosságait a Barátok közt című sorozat fiatal szereplői és a Narnia krónikái című film gyermekszereplőit szinkronizáló ifjú színészek is felfedezték. Egy nagyszabású lovagi tornát is végignézhettek, amin a harcosok a Narnia krónikáiban látható küzdelmek egyikét idézték fel a Vasúttörténeti Park színpadán. A vitézek kaszkadőrmutatványokkal szórakoztatták a közönséget: villantak a pengék, repültek a nyílvesszők, dörögtek a középkori puskák.

A mesebirodalom még hétfőn is nyitvatart. Május elsején reggel 10 órától várja a látogatókat a Narnia-kalandpark, ahová egy különleges, századelejei gőzmozdonnyal is el lehet jutni - naponta négy alkalommal - a Nyugati pályaudvarról.