Mutánsok a Croisette-n

2006.05.25. 17:58
Az X-Men - az ellenállás vége a Cannes-i Filmfesztivál versenyen kívüli programjában szerepelt, a film sztárjai az egész hetet itt töltötték, írja az IC Press.

A Magnetót játszó Sir Ian McKellen a fesztivál főutcáján, a Croisette-en sétált minden nap: újságot vásárolt, beült a sörözőkbe, és tűrte a rajongók érdeklődését. Hugh Jackman, a Farkas is zavartalanul nézelődött: "Ahol én felnőttem, ott Dél-Franciaországról úgy beszéltek mindig, mint a világ leggazdagabb, legszebb, legelérhetetlenebb pontjáról. Cannes és Nizza nagyjából a mennyország szinonimája volt: úgyhogy most ezt szeretném kiélvezni" - mondta. Anna Paquin, aki Vadócot játsza az X-Men-ben, utoljára 11 éves korában járt Cannes-ban, a Zongoralecke című film főszereplőjeként. "Én fizettem a repülőjegyemet, mert a producerek úgy gondolták, hogy nem érdemes elhozni engem ide. Amikor aztán megkaptuk a fesztivál nagydíját, már örültek, hogy kéznél vagyok - meséli a színésznő. - De a film vetítésére még így sem mehettem be: túl későn kezdődött."

Az X-Men vetítése is a késő estébe nyúlt, de a vörösszőnyeges lépcsőn együtt hajolt meg a sci-fi-akció összes szereplője: McKellen, Jackman, Anna Paquin, Halle Berry, Famke Janssen.