Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Már a második indiai államban tiltották be A Da Vinci-kódot

MTI
2006.06.01. 16:01
Már a második indiai szövetségi államban tiltották be A Da Vinci-kód című film vetítését, ezúttal az ország déli részén elterülő Tamilnáduban, miután ezt az ottani keresztény lakosok tüntetéseken követelték.

A múlt héten az északi Pandzsáb állam vezetése minősítette vetítésre alkalmatlannak a világ sok pontján botrányt kiváltó alkotást, miközben a film alapjául szolgáló regényt, Dan Brown legnépszerűbb írását visszavonták a kereskedelmi forgalomból a többségükben keresztények lakta északkeleti Nágaföld államban, ahol nincsenek nagyobb filmszínházak.Tamilnádu hatóságai szerda este úgy nyilatkoztak: olyan panaszok miatt tiltották be a film vetítését, amelyek szerint az sérti a keresztények érzéseit."A film bemutatása kiválthat tüntetéseket, és megzavarhatja a közrendet az államban" - olvasható a szövetségi állam kormányának közleményében.

A több mint egymilliárd lakosú Indiában a keresztények aránya 2,34 százalék, de a 63 milliós Tamilnáduban 6,1 százalék. Az indiai szövetségi kormány országosan engedélyezte a film vetítését, de leszögezte, hogy annak történetét a képzelet szüleményének tartja. A Da Vinci-kód indiai premierje egy héttel ezelőtt volt, bizonyos városokban telt házas előadásokkal, másokban gyér érdeklődés mellett.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.