Magyar filmek Spanyolországban és Franciaországban

2006.06.07. 14:11
Három magyar rövidfilm kel versenyre a spanyolországi Huescaban, a francia Cabourg Rilmfesztivál pedig a Kontrollt és a Dallas Pashamendét tűzi műsorra, adta hírül a Filmunió.

Június 8-án kezdődik a spanyolországi Katalóniában a 34. Huesca Filmfesztivál. A sokszínű programot kínáló filmünnep rövidfilmversenyébe Kardos Sándor Résfilm, Csáki László Darazsak, ludak, körtefa... és M. Tóth Géza Maestro című alkotása kapott meghívást. Utóbbi két rendező személyesen mutatja be művét a huescai közönségnek. A verseny fődíja a Danzante-díj, melynek sorsáról nemzetközi zsűri dönt.

Az információs programba A Dog's Life (Rofusz Ferenc) és a Tom Tamás (Cserháti Gabriella, Fabien Lartigue) című rövidfilmek érkeznek Magyarországról. A 34. Huesca Filmfesztivál They Don't Get Short elnevezésű válogatásában a győri Medaiwave-ről érkező 13 magyar film lesz látható.

A normandiai tengerparton Antal Nimród Kontroll és Pejó Róbert Dallas Pashamende című filmje lesz látható a 20. Cabourg Filmfesztiválon június 8 - 11. között.