Rekordot döntött a Fox

Index
2006.06.16. 16:59
Idén a Twentieth Century Fox International Amerikán kívüli forgalmazásával foglalkozó részleg vezetői bejelentették, hogy féléves bevételük meghaladta az egymilliárd dolláros álomhatárt.

A hathónapos időszak megdönthetetlen rekordnak tűnik. A gyors eredmény leginkább egy lajhárnak köszönhető: az idei legnagyobb sikert a Jégkorszak 2. - Az olvadás érte el: az animációs vígjátékra eddig 440 millió dollár értékben vettek jegyet. A második helyezett az X-Men - Az ellenállás vége, mely még mindig műsoron van a világ mozijaiban, és már eddig is 160 millió dollárnyi sikert könyvelhetett el. Ezután következik A rózsaszín párduc, A nyughatatlan, a Gagyi mami 2., egészen a legutóbbi sikerig, a 2006. 6. 6. mágikus napján 66 országban egyszerre bemutatott Ómen-ig.

A sikerek sora még nem ért véget erre az évre: a stúdió hamarosan bemutatja a Garfield 2.-t, azután következik az Uma Thurman főszereplésével készült fantasztikus vígjáték, A szuper exnőm (My Super Ex-Girlfriend, hazai bemutató: szeptember 21.), Meryl Streep főszereplésével Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, hazai bemutató: augusztus 17.), a Darren Aronofsky rendezésében, Hugh Jackman és Rachel Weisz főszereplésével készülő sci-fi, a The Fountain, a Magyarországon forgatott fantasy-akció, az Eragon, a Russell Crowe észak-olasz kalandjait bemutató One Good Year, és Ben Stiller komikus küzdelme egy múzeum lázadó kiállítási tárgyaival az Egy éjjel a múzeumban.