Jön a 28 nappal később folytatása

Index
2006.07.20. 15:29

Három horrorral igyekszik elérni 2006 telén és 2007 tavaszán a 17-24 éves korosztályt az idén létrehozott Fox Atomic, jelentették be egy sajtóközleményben. A nagy horrror invázió 2006. decemberében kezdődik, ekkor mutatják be a Turistas című filmet, aminek középpontjában egy csapatnyi fiatal áll, akik borzalmas buszbalesetet szenvednek, majd egy brazil tengerparti kisvárosban rekednek. A homokos tengerpart persze félelmetes, sötét titkokat rejt. A film rendezője John Duhamel két sorozatszínésszel dolgozik.

Ezután 2007. márciusában érkezik a mozikba a 41 millió dolláros jegybevételt elérő Sziklák szeme-remake második része, valamint az előzményeket bemutató képregény is. A folytatásban a kiképzésük során az új-mexikói sivatagban gyakorlatozó fiatal katonákat mutánsok támadják meg. A történetet Wes Craven és Jonathan Craven forgatókönyve alapján Martin Weisz rendezi.

A legnagyobb várakozás a 28 nappal később folytatását kíséri, hiszen újra összeáll a kreatív csapat: Danny Boyle, Alex Garland és Andrew Macdonald. Hat hónap telt el azóta, hogy a vírus kiürítette Londont, de az amerikai hadsereg irányításával újra benépesítik. A halálos vírus újra megjelenik és fertőzni kezd, az emberek megint zombikká változnak. A Juan Carlos Fresnadillo által jegyzett 28 héttel később című filmet 2007. májusában mutatják be, ezzel párhuzamosan kiadják a 28 nappal később képregény változatát is.