Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

BUSHO filmfesztivál a Kultiplexben

2006.08.04. 14:51
Augusztus 4. és 8. között másodszor kerül megrendezésre a BUSHO - Budapest Short - Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál a Kultiplex moziban. A nevezett filmek közel 20 országból érkeztek, és négy nap alatt 14 órányi versenyfilm kerül vetítésre. A versenybe be nem jutott filmek a Kultiplex kistermében kerülnek a közönség elé. A legtöbb alkotás Németországból érkezett, de több lengyel, holland, ausztrál, szlovén, cseh, és angol kisfilm is megmérettetik.


Felix Binder: Kínai kaja

A fesztivál alatt egyéb fesztiválok, és filmes iskolák Best Of válogatásai is megtekinthetők. Úgy, mint a Brno-i rövidfilm fesztivál legjobbjai, válogatás a Mediavawe legsikeresebb filmjeiből, a Future Shorts összeállítása, vagy a Nisimasa Workshop filmjei.

Bár elsősorban rövidfilmes mustráról van szó, a négy nap minden estéjén egy-egy magyar nagyjátékfilm is vetítésre kerül: a Kész cirkusz, a Csoda Krakkóban, Zsiguli és a Másik ember iránti féltés diadala.. A nagyfilmek után pedig minden este koncertek zárják a napokat: Megyabass Group, Ez a divat, Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi és Abszolút Hallás.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.