Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Salvatores elsőfilmeseket tanít

2006.08.04. 16:55
Kapcsolódó cikkek (1)
A Római Filmfesztivál a New Cinema Network program keretében tizenkét fiatal európai filmest hoz össze befektetőkkel, akik részt vehetnek az alkotók második játékfilmjének finanszírozásában. Ezzel a rendezvény csatlakozik azokhoz a filmfesztiválokhoz, amik támogatják a függetlenfilmgyártást.

Az október 13. és 21. között megrendezett Római Filmfesztiválon a New Cinema Network zsűrijének tagja az Oscar-díjas producer, Cedomir Kolar mellett Simon de Santiago, nemzetközi forgalmazó és Rosanna Seregni, olasz producer.

A zsűri döntése szerint a befektetők a következő fiatal filmesekkel találkozhatnak: az argentin születésű Santiano Aminorenával, akinek első filmjében Juliett Binoche és Nick Nolte is szerepelt, az angol Dave McKeannal, aki Mirrormask című filmjén Neil Gaiman képregényszerzővel dolgozott együtt.

Beválogatták a Cannes-i Filmfesztivál egyik felfedezettjét, a francia Matthias Luthardtot, Santiago Tabernero és Inaki Arteta spanyol, valamint Luciano Melchionna és Giorgio Diritti olasz rendezőket. Jelen lesznek még izlandi, macedón, lengyel, svéd és holland filmesek, akiket az Oscar-díjas Gabriele Salvatores segít tapasztalataival. Az alkotók első játékfilmjeit a Római Filmfesztivál közönségének is levetítik.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.