Magyar filmsiker Los Angelesben

2006.08.31. 15:55
M. Nagy Richárd kapta a legjobb művészi rendezésért járó díjat az idei Los Angeles-i Rövidfilmfesztiválon a Hal a parton című kisjátékfilmjéért, írja az MTI. A film egy romlatlan gyerekről szól, aki maga készítette bottal horgászik egy folyóban, de a horgára akadt halat visszadobja a vízbe. Később a parton egy gyűrűt talál, ami az idő múltával élete párjához kerül, majd az elmúlással ismét vissza a folyóba.

A Los Angeles-i fesztivál az Egyesült Államok legismertebb rövidfilmes megmérettetése, nyitott szellemisége és elismert zsűrije miatt. A zsűri több száz beérkezett mű közül választott és döntött.

A Hal a parton operatőre Komár István, gyártója a Green Film. A rendező M. Nagy Richárd 1963-ban született, közlekedésmérnöki és bölcsészettudományi tanulmányokat végzett, majd 1993-ban rendezői diplomát szerzett. Tanulmányai alatt a Várszínházban segédszínészként, továbbá a Magyar televízióban dolgozott, ahol később rendezett is könnyűzenei és művészeti produkciókat. Ma is készít műsorokat, dokumentumfilmeket, irodalmi, és képzőművészeti munkákat.