Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Magyar filmsiker Los Angelesben

2006.08.31. 15:55
M. Nagy Richárd kapta a legjobb művészi rendezésért járó díjat az idei Los Angeles-i Rövidfilmfesztiválon a Hal a parton című kisjátékfilmjéért, írja az MTI. A film egy romlatlan gyerekről szól, aki maga készítette bottal horgászik egy folyóban, de a horgára akadt halat visszadobja a vízbe. Később a parton egy gyűrűt talál, ami az idő múltával élete párjához kerül, majd az elmúlással ismét vissza a folyóba.

A Los Angeles-i fesztivál az Egyesült Államok legismertebb rövidfilmes megmérettetése, nyitott szellemisége és elismert zsűrije miatt. A zsűri több száz beérkezett mű közül választott és döntött.

A Hal a parton operatőre Komár István, gyártója a Green Film. A rendező M. Nagy Richárd 1963-ban született, közlekedésmérnöki és bölcsészettudományi tanulmányokat végzett, majd 1993-ban rendezői diplomát szerzett. Tanulmányai alatt a Várszínházban segédszínészként, továbbá a Magyar televízióban dolgozott, ahol később rendezett is könnyűzenei és művészeti produkciókat. Ma is készít műsorokat, dokumentumfilmeket, irodalmi, és képzőművészeti munkákat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.