Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Bobby Kennedyt újra meggyilkolják

MTI
2006.10.09. 16:03
Kapcsolódó cikkek (1)

Emilio Estevez, Martin Sheen fia filmjéért, a Bobbyért hálásak a Kennedyek. "Felidézte Robert Kennedy életét, a társadalmi igazságosság, a béke, az egyenlőség iránti elkötelezettségét" - áll Robert özvegyének, Ethelnek a közleményében. A Bobbyt november 17-én mutatják be az Egyesült Államokban.

A film Kennedy szenátornak, az 1968 június 5-én Los Angelesben meggyilkolt volt igazságügyminiszternek, demokrata párti elnökjelöltnek állít emléket nemcsak a tisztázatlan hátterű merénylet történelmi-politikai körülményeit vizsgálva, hanem 22 olyan képzeletbeli személy életén és történetén keresztül láttatva a második Kennedy-gyilkosságot, akik a Los Angeles-i Ambassador Hotelben tartózkodtak azon a véres éjszakán.

A film igazi sztárparádét kínál, csak éppen Robert Kennedy figuráját bízta Estevez a színészként szinte ismeretlen Dave Frauncesre. A rendező maga is játszik az alkotásban, olyan színészek mellett, mint Sir Anthony Hopkins, Laurence Fishburne, Harry Belafonte, Helen Hunt, Sharon Stone. Apjának is juttatott egy szerepet.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.