Emánuel
3 °C
12 °C

Scorsese drogja a film

2006.10.16. 12:25
Kapcsolódó cikkek (1)
Legújabb filmje, A tégla sikeres indulása ellenére Scorsese azt nyilatkozta, hogy hátat fordít a nagyköltségvetésű hollywoodi filmeknek, és legközelebb egy japán regény filmes adaptációját készíti el, jelenti a Reuters.

A Római Filmfesztiválon állva tapsolt a közönség az új film vetítése után, amiben Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio és Matt Damon szerepelnek. A 90 millió dolláros költségvetésű mozi első hétvégéjén minden korábbi Scorsese-filmnél jobb bevételt hozott, és többen az Oscar-esélyes filmek között tartják számon.

Scorsese elmondta, hogy semmi problémája nincs a filmet gyártó Warner Brothers-szel, de egyre nehezebben megy a munka a nagy hollywoodi stúdiókkal, mert azok korlátozzák a rendezői szabadságot. "Minél nagyobb a költségvetés, annál kevesebbet lehet kockáztatni. A Warner nagyon türelmes volt a A tégla forgatásánál, ami alatt voltak újító kísérletek" - mondta Scorsese a római sajtóvetítést követően.

Következő filmje Suzsaku Endo Némaság című könyvének adaptációja lesz, ami két tizenhetedik századi portugál hittérítőről szól. "Ez egy kisköltségvetésű film, amit már tizenöt éve szeretnék leforgatni" - nyilatkozta.

Viszont ha kezébe kerülne egy a Téglához hasonlóan jó forgatókönyv, aminek a megvalósításához hasonlóan nagy költségvetés és szabadság állna rendelkezésére, a rendező nem mondana nemet. "Képtelen lennék ellenállni, ez olyan mint egy betegség, vagy egy drog."

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.