Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Belga filmek a Puskinban

2006.10.18. 14:34
Kapcsolódó cikkek (1)
Belgium két nemzetiségű világába engednek betekintést a Belga Filmfesztivál flamand és francia filmjei október 25-31. között. A flamand nyelvű vetítések közül kiemelkedik a Puskin moziban rendezett fesztivál nyitófilmje, az Altzheimer ügy (De Zaak Altzheimer), amely 2003 legnagyobb kasszasikere volt Flandriában.

"Belgium északi, holland ajkú közössége által lakott részén az akciófilmek nagyon népszerűek - mondta el Walter Muns, a flamand kormáy képviselője - Az ottani filmkészítők megpróbálják nemzetközivé tenni ezeket az alkotásokat, amelyek a 21. századi Flandria lakóinak mindennapi életét mesélik el táncos és animációs eszközökkel megtoldva.

"A vallon területről olyan, humoros, francia nyelvű filmeket láthat a magyar közönség, amik bármilyen nehéz témáról szólnak, sosem patetikusak" - nyilatkozta Matthieu Labeau, a fesztivál egyik szervezője.

A flamand filmek a közös nyelv ellenére nem holland, a vallon filmek pedig nem francia alkotások. A 25-én kezdődő fesztivál négy frankofón és négy flamand alkotást mutat be.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.