Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Rómában Kabay Barna dokuja

2006.10.18. 15:40
A Római Magyar Akadémián mutatták be Petényi Katalin és Kabay Barna dokumentumfilmjét, A közvetítőt. A Pannonhalmi Apátságot bemutató alkotás római vetítését személyes jelenlétével tisztelte meg Várszegi Asztrik bencés főapát és több magas rangú római egyházi méltóság, áll a Filmunió közleményében.

A Szent Márton hegyén több mint ezer éve alapított apátságot a Petényi-Kabay alkotópáros Asztrik főapát vallomásainak segítségével mutatja be. "A film rendkívül aktuális, hiszen a vallásszabadság és a különböző hitvilágok békés egymás mellett élése mellet tesz tanúbizonyságot" - írta róla Sergio Micheli olasz filmkritikus, a Carte di cinema munkatársa.

A közvetítő a római díszbemutatóval párhuzamosan egy szakmai rendezvényen is elismerésben részesült. Jankura Péter, A film operatőre a Montenegrói Nemzetközi Televíziós Fesztiválon a Legjobb operatőr díját nyerte el. Jankura Péter számos televíziós és mozifilm operatőreként ismert, ő fényképezte többek között Huszárik Zoltán legendás Csontváry filmjét (1979) illetve Szabó Ildikó Csajok (1995) című moziját.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.