Pesten forog Eichmann bukása

2006.11.28. 15:22
Magyarországon forgatják az Eichmann című filmet, aminek forgatókönyve eredeti forrásanyagok és kihallgatási jegyzőkönyvek alapján készült. A forgatás a külső jelenetek kivételével Magyarországon zajlik. "Eichmann celláját, a német és izraeli irodabelsőket, valamint a vizsgálótiszt lakását stúdióban építik meg. Az Izraelben játszódó külső jeleneteket januárban forgatja a stáb Máltán" - mondta el Cirkó József, a filmet gyártó Happy Crew Company (HCC Media) Kft. ügyvezetője.

A film rendezője Robert Young, főszereplői pedig a német Thomas Kretschmann, Troy Garity, Franka Potente és Stephen Fry. Kretschmann játszott többek között Roman Polanski Zongorista című filmjében, valamint A bukás - Hitler utolsó napjaiban című moziban.

A II. világháború idején Adolf Eichmann feladata volt többek között a tömeges deportálások megszervezése és a koncentrációs táborok működtetése. Eichmannt kivégzése előtt egy fiatal izraeli rendőrtiszt, Avner Less kapitány hallgatta ki. A film az Eichmann kihallgatása közben zajló lélektani küzdelemről szól, amikor megpróbálják kideríteni az indítékokat és rádöbbenteni a volt német tisztet tetteinek szörnyűségeire.