Megkezdődött a forgatás a Korda Sándor Filmstúdióban

MTI
2007.06.11. 23:52
Guillermo del Toro rendezésében kezdődött meg az első film, a Hellboy 2 - Pokolfajzat 2 - forgatása az etyeki Korda Sándor Filmstúdióban. A stúdió építésének I. ütemében négy stúdió, valamint a raktár és műhelyközpont készült el. A forgatás a komplexum 2-es és 3-as ikerműtermeiben kezdődött meg, de a másik két műterem is teljesen beépült.

A 72 millió dolláros költségvetésű film a legdrágább produkció, amit eddig Magyarországon forgattak. A rendezőnek - aki legutóbb három Oscar-díjat nyert A faun labirintusa című munkájával - ismét Guillermo Navarro Oscar-díjas operatőr a munkatársa. A film második részében Hellboy szerepét újra Ron Pearlman játssza, Abe Sapient Doug Jones, Liz Pearlmant pedig Selma Blair alakítja. Szerepet kap a produkcióban a Jackie Chan filmek forgatásáról ismert - Bradley James Allan által vezetett - kaszkadőrcsapat is.

A 350 fős nemzetközi stáb - jelentős számban magyar stábtagokkal - a Korda Stúdió területén és külső díszletekben hat hónapot forgat Magyarországon. A Korda Sándor Filmstúdió összesen 6.500 négyzetméter alapterületen, 91 millió eurós költséggel megvalósuló összes épülete várhatóan decemberben készül el. Addigra lesz kész a víz alatti forgatásokra is alkalmas, 21 méter belmagasságú vizes stúdió. Egyik fala nyitható lesz, hogy a vizes felvételeken az etyeki táj is a filmek "szereplőjévé" váljon.