Mel Gibson Jézusa a pápa temetésén

2005.05.09. 15:55
A színész Jim Caviezelre, aki Mel Gibson Passiójában Jézust alakította, akkora hatással volt a néhai II. János Pál pápa, hogy amikor Caviezel hírét vette az egyházfő halálának, minden programját elhalasztotta, csak hogy részt vehessen a pápa temetésén - jelentette az IMDb.

Jim Caviezel
Jim Caviezel

A hithű katolikus színész annak idején személyesen is találkozott II. János Pál pápával, aki megáldotta őt, mielőtt belekezdtek volna A Passió forgatásába. Caviezel a pápa temetésének idejére felfüggesztette Madison című filmjének népszerűsítését, és Rómába repült. A Madisont egyébként már 2001-ben leforgatták, de csak most áprilisban mutatták be Amerikában.

"Emlékszem, amikor találkoztunk, megkérdezte tőlem: "Mondd, mit tanulsz abból, hogy Jézus Krisztus szerepét játszod?" Azt válaszoltam: "Pápa, most hogy éjjel-nappal olaszok között mozgok, megismertem őket és most már tudom, milyen gyönyörűek. Meggyőződésem, hogy Jézus olasz volt." "Micsoda?" - kérdezett vissza. Azt feleltem neki: "Nézze, harmincéves koráig a szüleivel lakott, mindig ugyanazzal tizenkét fickóval lógott és az anyja azt gondolta róla, hogy Isten, úgyhogy nem lehetett más, csak olasz... Ugye nem bántottam meg?" Mire a pápa azt felelte: "Dehogy! Én mindig meg voltam róla győződve, hogy Jézus lengyel volt!"