Cronenberg a spoilerezőknek könyörög

2005.10.11. 16:47
David Cronenberg filmjei általában tabudöntők, sokak szerint a szex és erőszak iránti megszállottságot tükrözik. A rendező többnyire a kritikusoktól sem fél, de az IC Press híre szerint most mégis könyörgőre fogta. Ahányszor csak az Erőszakos múlt (History of Violence) című thriller kapcsán újságírókkal találkozik, mindannyiszor kérleléssel kezdi: arról próbálja meggyőzni a sajtómunkásokat, hogy legyenek nagyon óvatosak és semmiképp se írjanak filmje végéről.
Viggo Mortensen a filmben
Viggo Mortensen a filmben

A hitchcocki feszültségű történet ugyanis jó pár fordulatot tartogat nézőinek, és Cronenberg nagyon szeretné, ha mindenki, aki jegyet vált rá, annyiszor lepődhetne meg, ahányszor ő tervezte.

A Cannes-i Filmfesztiválon az ősz rendező még térdre is borult az újságírók előtt: "Így kérek mindenkit - kiáltotta, - ne lője le a poént!" Cronenberget a főszerepelője sem hagyta cserben: Viggo Mortensen az Erőszakos múlt történetéről sosem nyilatkozik, amikor pedig meglátta térdeplő rendezőjét, rögtön mellérogyott: ő még a kezét is összekulcsolta. A filmben azért nem ilyen szelíd.

Az Erőszakos múlt hazai bemutatója november 24-én lesz.