Spielberg: 'a Münchenben egyik felet sem démonizálom'

Index
2005.12.09. 12:02
Spielberg csak a Time Magazinnak nyilatkozott a München december 23-ai amerikai premierje előtt. A debütálásig zsidó és muszlim vezetők, külpolitikai szakértők és a Külföldi Tudósítók Szövetsége tekintette meg az 1972-es Olimpián a palesztin terroristák által meggyilkolt atlétákért rendezett bosszú történetét, írja a Reuters.

Spielberg az interjúban elmondta, hogy sikerült megvalósítania a célját, hogy mindkét érintett féllel pártatlan maradjon a Münchenben. A régió legnagyobb hibája szerinte a két fél közötti meg nem egyezés, és a legnagyobb szükség a közel-keleti békéért szóló imára lenne. Ezek után azt üzente a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége tagjainak, akik az interjú megjelenésének másnapján láthatták a Münchent, mielőtt a hétvégén leadják szavazatukat a Golden Globe-jelölésekre, hogy a film beszéljen magáért. A München hazai bemutatója 2006. január 26-án lesz.

A rendező következő munkájában 250 videókamerát és lejátszót ad izraeli és palesztin gyerekeknek, hogy filmezzék le saját életüket.