Reggeli hírmorzsák - Weinstenék Kuroszavát remake-elnek

2007.08.13. 09:54

A Ponyvaregény, a Kill Bill, az Aviátor és számtalan más Miramax-film producerpárosa, Harvey és Bob Weinstein beszálltak az ázsiai filmkészítésbe. Első munkájuk az 1954-es Kuroszava-klasszikus, a Hét szamuráj remake-je lesz, de jelentős összeggel támogatják Jackie Chan és Jet Li legújabb filmjét, a The Forbidden Kingdom-ot is.

Mit tesz a rendező, ha háborús filmet akar forgatni, de nincs forgatókönyvírója sem egy Apokalipszis most-jellegű harctéri pszichózishoz, sem a Ryan közlegény-féle drámai hősködéshez? John Moore rábökött egy képregényre, és telerakta a filmjét zombivámpírokkal. A Virulents így félúton van A Sólyom végveszélyben és a Holtak hajnala között, története pedig egyszerű, mint a faék. Az amerikaiak eltűnt bajtársaikat, az indiaiak a barlangokban bujkáló terroristákat keresik az afganisztáni hegyekben, de csak egy temetőnyi élőhalottat találnak, akiket (súlyos veszteségek árán ugyan, de) árokba géppuskáznak.

Az Universal stúdió megszerezte az Al final del espectro című kolumbiai horror remake-jogait. Az amerikai verzió Nicole Kidman főszereplésével és producerségével készül. Kidman egy tragédia után egyedül marad, majd apja bíztatására elköltözik egy házba, ahol bekattan, és szellemeket kezd látni. Ez eddig ugyan nem sokban különbözik a Más világtól, ahol a gyerekeivel egy nagy házban egyedül élő porcelánbőrű szőkeség hisztérikusan csukogatta a szellemek kinyitotta ajtókat, de mivel a The Others is egy dél-amerikai rendező ötletéből készült, az új Kidman-horror akár még jó is lehet.

Szinte biztosak lehetünk abban, hogy a készülő Wolwerine-filmben Rozsomákon kívül (akit itthon egy képregényt sosem látott megélhetési fordító valamiért Farkasnak keresztelt át) nem lesz más X-man. De David Benioff és Gavin Hood eredettörténete Hugh Jackman elmondása alapján így is érdekesnek ígérkezik: megtudhatjuk, hogyan lett a kanadai kormány „X-fegyveréből” egy Japánt is megjárt, kipattanó fémkarmokkal harcoló, Mad Maxba oltott Piszkos Harry.