Reggeli hírek: Pornóba fordul a Trainspotting 2, készül a felnőtt Óz

2007.08.22. 10:10
  • Jön a Trainspotting 2, mihelyt John Hodge befejezi a forgatókönyvet, nyilatkozta az eredeti szerző Irvine Welsh az edinburghi filmfesztiválon. A skót író 2002-es Pornó című regénye alapján készülő folytatást még Danny Boyle rendezőnek is be kell majd ékelnie készülő thrillere (Ponte Tower) és vígjátékai (Slumdog Millionare, Solomon Grundy) közé. A drogos kultfilm az emlékezetes rohangálás után kilenc évvel folytatódik: Renton és Spud próbálnak leállni az anyaggal, Betegfiú a pornóbizniszben próbál szerencsét, Begbie pedig frissen szabadul a börtönből, ahová emberölésért varrták be. Úgy hírlik, Ewan McGregor is megbocsátott Danny Boyle-nak, hogy annak idején nem neki adta A part főszerepét.
  • Michael Bay szerint a HD-DVD az isten, a Blu-ray technológia pedig egy rakás szar, írja a cinematical. A speciális effektek megszállottjaként ismert rendező azután közölte ezt a blogján, hogy együtt vacsorázott a Blue-Ray jogtulajdonosaival, majd másnap megnézte Zack Snyder 300-át HD dvd-n. A Paramount Pictures csak hagyományos és HD dvd formátumban adná ki a Transformerst (és az esetleges folytatásokat), Bay pedig biztosította rajongóit, hogy a legjobb minőséget kapják majd.
  • A horrorbabagyáros Todd McFarlane a Warnerrel és a Village Roadshow-val karöltve készítené el az Óz a csodák csodája remake-jét, a Doom-on és Half Life-on felnőtt generáció számára, írja az iesb.net. A McFarlane-féle rémfigura sorozatban korábban már megjelent a lenti gótlolita Dorothy és torz kiskutyája. Mi már nyálcsorgatva várjuk a filmet.