Kicsit szopatás a Moziünnep

2007.08.28. 18:05
Mozirajongó olvasónk a Moziünnepre próbált magyar filmekre jegyet váltani, ráfaragott. Itt jegyezzük meg, hogy amúgy a csütörtöktől induló filmeket népszerűsítő eseményen 44 város 86 mozijában négy napon át a közönség 200 alkotást nézhet meg 360 forintos jegyekért, és mi is megyünk egy csomó mozira, és hogy az elmúlt három évben összesen egymillióan vettek részt benne. Mégis.

"Épp megörültem a Moziünnepnek, erre ma a pénztárnyitáskor a kasszánál megtudtam, hogy a Fliegauf-féle Tejút-ra egyvalaki megvette az összes jegyet, úgyhogy kapjuk be, nem is lesz pótvetítés - írja eBalázs. - Pedig a Művész mozi jegyfoglásánál azt mondták telefonon, hogy kedd reggeltől lehet venni. Az angolban ezt hívják False Advertisingnak, vagy magyarosan Téves Tájékoztatásnak, mert a sajtóanyagok mindenkit orrba-szájba hívnak erre a filmre is, meg a Moziunnep.hu is. Ehhez képest már nem is meglepő, hogy az ugyancsak beharangozott Londoni Férfi nem is fog premierezni egyáltalan az ünnepen. Szóval kicsit szopatás az egész, de majd próbálunk jó pofát vágni hozzá." 

Mi is felhívtuk a központi számot: az új Fliegauf-mozira nincs jegy, az új Tarr-filmre pedig annyit mondtak, hogy "téves beharangozás" volt. A Moziünnep alatt egyébként három másik magyar film is bemutatkozik: Kamondi Zoltán Dolinája, Tóth Tamás Farkasa és Novák Erik Zuhanórepülése.