Reggeli hírek: Rajongó fotózott az Indy 4 forgatásán, Jodie Foster visszatér

2007.09.03. 10:01
  • Lefotózta a negyedik Indiana Jones épülő díszleteit egy lelkes Harrison Ford rajongó, és a képeket közzétette a neten. A kalapos régész legújabb kalandját The Genre Project fedőnéven forgatják Los Angeles legnagyobb stúdióiban (Sony, Warner és Universal). A besurranó fotós egyébként csonka állványzatokról, a stáb lakókocsi-parkjáról, és a Frigyláda üldözési jelenetét felidéző régi ponyvás teherautókról készített képeket, ha a Warnerben látott címkés múmiákat és fáraószobrokat nem is tudta összeegyeztetni a universalos dél-amerikai templom díszleteivel. Részletes beszámoló itt. (via slashfilm)

Indy autója bújócskázik

  • „A jó film, olyan, mint a jó könyv. Időnként leveszed a polcról, hogy újra átélhesd” - nyilatkozta Ridley Scott a velencei filmfesztiválon, ahol a Blade Runner – The Final Cut-ot decemberi kiadását reklámozza. A brit rendező maga is számtalanszor levehette a polcról a Szárnyas fejvadász kópiáit, hiszen az 1982-es bemutató óta ötször vágta újra. „A stúdió happy endet akart, zavaros lett az előzetes, a filmet pedig szétszedték a kritikusok. Akkor úgy gondoltam, örökre felhagyok a rendezéssel” - mondta, pedig mégse. A rajongók decemberben dupla- négy- ill. ötlemezes kiadásban vásárolhatják meg az eddig soha nem látott jelenetekkel megpakolt filmet. (via Reuters)


  • Jodie Foster 30 év után visszatér New York utcáira. A színésznő Scorsese Taxisofőrjében, 13 éves utcalányként már megjárta a Nagy Alma poklát. Szeptemberben debütáló új filmjében, a The Barve One-ban megteszi még egyszer: olyan nőt alakít, aki egymaga akar bosszút állni vőlegénye gyilkosain, a terrortámadás utáni zűrzavaros, félelemtől terhes városban. (via Associated Press)

  • Rob Cohen blogot indított, a Múmia 3 forgatásán szerzett tapasztalatait ezentúl itt osztja majd meg az olvasókkal. Sajnos egyelőre ugyanolyan sűrűn ír bele, mint Doug Jones a Hellboy-forgatásról vezetett naplójába. Eddig csak egy életrajz árválkodik fent, és egy bejegyzés, amiben a rendező lélegzetelállító látványt ígér, és leírja a film rövid tartalmát. (via Cinemablend)