Reggeli hírek: Bridget Jones apja fogadja örökbe Indyt

2007.09.19. 09:46
  • Sean Connery biztosan nem játssza el Indy apját a Kirstálykoponya királyságában, nyilatkozta George Lucas a TV Guide-nak adott interjújában. A rajongók sokáig reménykedtek, hogy a skót színész, aki utoljára a 2003-as Szövetségben vállalt főszerepet, legalább egy cameo erejéig feltűnik majd a negyedik részben, de hiába. Egy apafigura azért szerepel a filmben, de Lucas megnyugtatott mindnekit, nem keresnek Connery-hasonmásokat, és a Jonesok családfáját sem írják át utólag. A slashfilm.com értesülései szerint a Yale egyetem egyik professzorát játszó Jim Broadbent (egy másik Jones, bizonyos Bridget apja) lehet Indy idős mentora, aki ha kell, kioktatja hősünket, hogy amit ő csinál, az nem régészet. (via cinematical)

  • Cate Blanchett-et is láthatjuk majd a negyedik Indiana Jones filmben, valószínűleg a gonoszok oldalán, a kristálykoponyákat kereső szovjet kém szerepében. A színésznő tizenkét évesen látta a Frigyládát, és odavolt azért a jelenetért, amikor Marion (Karen Allen) a Bantu Wind fedélzetén ápolta, majd csókolgatta Indyt, aki közben elaludt. Az MTV kérdésére, hogy teljesült-e régi vágya, és láthatjuk-e csőrözni a pocakos régésszel, Cate Blanchett nevetve csak annyit válaszolt "Sajnos nem, ahhoz át kellene írni a forgatókönyvet." Egy biztos, vörös hajjal és kibiztosított pisztollyal már a Charlotte Gray-ben is dögös volt. (via moviesblog.mtv.com)
  • Jim Broadbent a következő Harry Potter-filmben, a Félvér hercegben nyugdíjas tanárt alakít, aki csak azért tér vissza a Varázsló- és Boszorkányképzőbe, hogy Harry-t felkészítse a halálfalók elleni harcra. Broadbentet úgy látszik, mindig megtalálják a  jóságos népnevelő szerepével, a Narniában ő volt Kirke professzor, akinek a házában egy bizonyos szekrény átvezet a mesevilágba. Az Oscar-díjas színészt legutóbb az idióta kisvárosi rendőrfilmben, a Vaskabátokban láthattuk. (via The Movie Blog)