Még a kis Vuk előzetese sincs kész

2007.09.20. 09:56
A kis Vuk forgalmazója megerősítette, hogy csúszik a szeptember 20-ára beharangozott 3D-s rajzfilm bemutatója, miután tegnap Gát György azt mondta az Indexnek, hogy mindig is november 15-én akarták bemutatni. “A produkció kérte tőlünk ezt a módosítást – mondta Csurdi Gábor a Budapest Film forgalmazói részlegének vezetője. – Körülbelül egy hónapja találkoztunk, és akkor mondták, hogy mégsem lesznek készen.”

Még a december is szóba került, de az a hónap már “nagyon tele van, akkor jön ki a Macskafogó 2". Ami ugye nagy ellenfél. "A másik pedig, hogy az Egon és Döncit novemberben mutatják be” - mondta még Csurdi. Ennek az elsősége lehetne nagy pofon a Gát-produkciónak. A magyar 3D-s rajzfilmek közül mégsem szakíthatja át a célszalagot a minden állami pénz nélkül készülő Egon a legalább 200 millióval támogatott, 1,4 milliárd forintból készülő új Vuk előtt.

Vuk új bundája, és a többiek vázlata

És hogy a premier előtt két hónappal hol az új trailer? Hisz még mindig a kezdetleges tavaszi fut. “Reméljük, hogy hamarosan elkészül a végleges előzetes – bizakodott Csurdi. – Néhány filmnél már a bemutató előtt fél-, háromnegyed évvel fut a mozikban” - tette hozzá, bár, azt is hangsúlyozta, hogy a Vuk önmagában olyan név, hogy érdeklődésben nem lesz hiány. Az átszabott rókamesét 20-30 kópiával indítanák: ”ezt igazán akkor tudjuk megállapítani, ha a teljes filmet láttuk.”

Dargay eredetijének 3D-s utánlövését az első tervek szerint húsvétkor vitték volna mozikba. A csúszást a Vukot producersége mellett rendezőként is jegyző Gát György akkor is a Budapest Film döntésével indokolta. "Kész lettünk volna vele, de a forgalmazók azt mondták, hogy ne fussunk bele a Harry Potter és a Shrek következő részeibe” – jelentette ki, bár a Harry Potter és a Főnix rendje hivatalos premierje már akkor júliusra, a Harmadik Shrek júniusra volt belőve.