Gryllus Dorka a magyar Kenny

2007.11.23. 11:56

Múlt héten fejezte be Budapesten Alföldi Róbert rendezésében a Nyugalmat Gryllus Dorka, november elején meg a ZDF nevű német közszolgálati adó Braams című krimijében játszott nyomozóassziszenst.

Felhívtuk a Németországban tartózkodó színésznőt, mit csinál november 23-án. "Már egy újabb krimit forgatok, egy Tetthelyet, amiben török ügyvédnőt játszom. - Itt minden városnak van Tetthelye, és évente forgatnak belőle kettőt-hármat, én most a brémaiban szerepelek." A film a német-török együttélésről szól, mesélte még a színésznő. Mi meg még annyit találtunk erről a neten, hogy Dorka a megölt török nő ügyvédje, aki szintén gyanúba keveredik, mint gyilkos.

- És milyen érzés, hogy végre nem áldozat vagy? - kérdeztük, mert itt még kevertük a két krimit.
- Most is megölnek (nevet). Amúgy általában érdekesek ezek az áldozatszerepek, de mégicsak az a jó, ha legalább a film közepéig kihúzom.

A színésznő következetesen áldozat volt eddigi filmjeiben: már az első nagy szerepében, az Érzékek iskolájában is pórul járt, aztán az Európa Expresszben vágták el a nyakát, a Dallas Pashamendében megkéselték, a Harag napjában megkínozták és megölték, legutóbb a Zuhanórepülésben végzett vele egy autó. Ez a sorozat külföldön sem szakad meg.

De a most leforgatott Braams című krimiben (ami ugye nem a Tetthely) mégiscsak egy nyomozóasszisztens, ennyire nem érhetett rossz véget. "Nem, de itt sem vagyok echte német, ez a nyilvánvaló akcentusom alapján derül ki. Különben nagyon örültem, hogy ebben benne lehettem, mert Sven Taddicken egy nagyon szuper fiatal rendező, akinek ez volt az első megbízásos filmje."

(A fotót a dorkagryllus.comról emeltük át.)