Rudolf Péter rendezi a Puskás-filmet

2007.11.29. 23:41
A Puskás-filmet az Üvegtigriseket jegyző Rudolf Péter rendezi a filmhu értesülései szerint. Ez mindenképpen meglepetésnek látszik azok után, hogy korábban Antal Nimród látszott esélyesnek a rendezői munkálatokra, de ő kikerült a kalapból valamiért. A hírt megerősítette a film producere, Neményi Ádám is: Rudolf Péter mindenképpen részévé vált a Puskás-film munkálatainak, ám társrendező szerződtetését is tervezik, aki könnyen lehet, hogy külföldi szakember lesz.

Az MMK-pályázaton a Rudolf Péter nevével nyert a produkció négy millió forintot filmtervfejlesztésre, úgyhogy az ő szerepeltetése tényleg véglegesnek tűnik, viszont a színészekről még mindig nem tudni semmit. Korábban érdeklődtünk Neményinél, aki csak annyit árult el, hogy a Csocsóban focistát alakító Stohl Buci, a vízilabdás Csányi Sándor és a tornász Hajdu Miklós Zoltán is szóba jött.

Azon viszont csak mosolyogni tudunk csak, hogy a kiválasztásban szerepet játszott Rudolf focista múltja is, hiszen így Orbán Viktor, Lipcsei Péter vagy Illés Béla is rendezhetné a filmet. Nekem volt alkalmam játszani a Színészválogatott ellen, az alapján tényleg nem lehet megkérdőjelezni a hozzáértését.
Rudolf Péter kiválasztásában kulcsszerepet játszott, a színész-rendező focista múltja (ifistaként a Vasas csapatában játszott ígéretes tehetségként, ám később a színészi pálya mellett döntött),  tehát „ismeri és szereti a futball-öltözők közegét, és sokat jelent neki Puskás Ferenc személye.” (Forrás: filmhu)
Neményi tervei szerint 2009-ben be lehetne mutatni a filmet, de az biztos, hogy a dokumentumfilm javában forog Almási Tamás vezetésével.