A magyar Batmant Gondry inspirálta

2008.02.03. 15:42
"Isten vagy, zseni vagy" - éltette a Nyomozó rendezőjét a film félszemű Küklopsza, Zágoni Zsolt, szombat estre a szemlés bemutató után, majd összeborultak. Az elsőfilmes Gigor Attila aztán Galambos Attilaként mutatkozott be nekünk, mire majdnem faképnél hagytuk. "Ez az eredeti nevem, csak Gigor néven dolgozom - oszlatta el aztán a félreértést. - Olyan ez, mint a Batman."
Gigor Attila szemből

A filmes ízlését már a Karácsonyi lidércnyomás-os szerencsepólójáról is leolvastuk, de elmondta, hogy a kórboncnokos krimiben inkább Michel Gondry inspirálta. Később magunk között a Filmszelme fair play-díját is megítéltük neki, miután a zajos szemlesiker ellenére kijelentette: "A fődíjat Kornél vagy Bence kapja, a legjobb elsőfilmes meg Faur Anna lesz."
és hátulról

"Nem az volt a cél, hogy forradalmat csináljunk, kis kukacok vagyunk, egy a sokmillióból - mondta később a gratulációhullámtól férevonulva a film magánakvaló kórboncnoka, Anger Zsolt. - Az viszont biztos, hogy egy olyan stílusú film született, ami eddig nem volt jellemző a magyar filmgyártásra. Se nem közönségfilm, se nem művészfilm, kicsit elgondolkodtató, kicsit szórakoztató."