Gyorshírek: Will Ferrell alulteljesített

2008.03.03. 09:20
  • Alulmúlta a várakozásokat Will Ferrell legújabb filmje: a Semi-Pro című kosaras vígjáték csak 15,3 milliót hozott az első hétvégén Amerikában. Ennél kevésbé csak a Felforgatókönyvre (13 millió) volt vevő a közönség Ferrell filmjei közül, a legnagyobbat eddig a Taplógáz kaszált, ami az első hétvégén 47 millió dollárt hozott. (Slashfilm)

  • Új képek kerültek elő a Holnapután rendezőjének őskori akciófilmjéből, a 10 000B.C.-ből, amit a mamutok és kardfogú tigrisek felvonultatása után várhatóan újabb világvége zár. (via Cinemablend)
    Őskori akció. Klikk!
  • Luc Besson francia filmrendező-producer filmstúdiót nyit Párizs egyik külvárosában, ahol a Léon, a profi és a Nikita című filmjeinek egyes jeleneit forgatta. A 63 ezer négyzetméternyi terület átalakítása jövő nyáron kezdődik, és avatását Besson a 2010-es cannes-i filmfesztivál idejére tervezi. A 130 millió eurós projekt keretében 6,5 hektáron alakítanak ki kilenc, a legmodernebb technikával felszerelt műtermet. Annak ellenére, hogy évi több mint kétszáz filmmel Franciaország a legjelentősebb európai filmgyártó, a hatvanas évek óta nem épült olyan stúdiója, mint az angoloknak a Pinewood. Besson a legmodernebb kelet-európai stúdiók iránt érdeklődő hollywoodi produkciókat szeretné átcsábítani Párizsba, amik évente 4-500 millió dollárt költenek el európai forgatásokra. (MTI)
  • Levezetésképpen megnézhetitek, hogyan próbál beilleszkedni Fenyő Iván a Bőrnyakúak című 2005-ös Sam Mendes-film forgatásán, miközben a stábtagok pornót mutatnak neki fekete lányokkal. "Hardcore - mondja először elismerően, később a feszes popsikat próbálja angolul leírni. - Big muscle group." A videó különben már lassan két éve fenn van a Youtube-on, érdekes, hogy mégis éppen most, a Kilenc és fél randi premierje után vette elő a Blikk.