Fenyő Iván laptoppal játssza Petőfit

2008.03.13. 14:34

"Szabadság, szerelem címmel új, saját gyártású tévéjátékot mutat be a Magyar Televízió, amelyben Petőfit Fenyő Iván, Arany Jánost pedig Kamarás Iván alakítja" - jelentette a tévé közleményében.


"Örülök, hogy nemcsak hősszerelmeseket alakíthatok, hanem ilyen nagy költőket, művészeket is" - mondja erről Fenyő a Blikknek. A film Petőfi és Arany János magánlevelezésén alapul, s ez a Blikk szerint meglepte a színészt: "Meglepett, mert a humora, ahogy fogalmaz és a szóösszetételei mai is érvényesek." Seres Tamás rendező a "sajátos, modern felfogásról" nyilatkozott a napilapnak: "Ez a két ember, ha élne, e-mailezne egymással - jelentette ki, éppen ezért - írja a Blikk -, a kelléktárból nem pennát, hanem laptopot kért."

Az mtv közleményében még az áll: "A negyven perces filmet 13.55-től tűzi műsorára az m1. Petőfi Sándor és Arany János barátsága közismert, leveleikből azonban nemcsak a szabadságharc eseményei, illetve a kor jellemző irodalmi témái olvashatók ki, hanem barátságuk hatalmas érzelmi hőfoka, árnyalatai is. Őszinteségük, közvetlenségük, önkéntelen stílusbravúrjaik bő másfél évszázaddal megírásuk után is élvezetessé teszik leveleiket – ezt mutatja be sajátos humorral a film."