Gyorshírek: Kettévágják az utolsó Harry Potter filmet

2008.03.13. 09:41
  • A Harry Potter és a Halál ereklyéi 1-et 2010 novemberében, a 2-t 2011 májusában tervezi bemutatni a Warner, mindkét részt Daved Yeats rendezi. David Heyman producer engedett a rajongói nyomásnak, mivel korábban sok olvasó kifogásolta, hogy a regényekből egyre kevesebb fejezet kerül át a filmekbe (az egyik legbosszantóbb a Kviddics Világkupa bolgár-ír döntőjének kihagyása volt a Tűz serlegéből). A duplarész forgatókönyvírója Steve Kloves, a Főnix rendje kivételével ő jegyzi az összes Potter-film szövegkönyvét. (via slashfilm)
  • Edward Norton összebalhézott a Marvel képregénykiadó vezetőségével a The Incredible Hulk új trailerének vágásakor. A DeadlineHollywood értesülései szerint David Maisel  és Kevin Feige meghívták a színészt is a végleges trailer összeállítására, de a tanácsait már nem fogadták meg. Korábban maga Norton írta át a szuperhősfilm forgatókönyvét (miután Zak Penn kiválásakor leállt a projekt), sokak szerint épp ezzel kezdődtek a bajok. "Soha ne engedd, hogy egy színész írja a forgatókönyvet" - kommentálta a történteket egy névtelenségbe burkolózó belső forrás - "a Marvel most beengedte az éhes farkast a malacok házába." Az új trailer tegnap este került fel a netre. (via cinemablend)

  • Visszatér a mozivászonra a Muppet Show: Breki, Röfi kisasszony, és a többi bábszereplő legújabb kalandját Jason Segel írja, a Disney megbízásából. A több, mint 40 éve a tévében bohóckodó figurákat utolára 1999-ben láthattuk a mozikban, de a Muppets from Space (és a három évvel korábbi Muppet Treasure Island) már nem volt olyan jó, mint amikor Frank Oz mellett az 1990-ben elhunyt Jim Henson kölcsönözte a szereplők hangjait. Jason Segel talán fel tudja majd támasztani a bábsorozatot, az első forgatókönyvéből rendezett Forgetting Sarah Marshall ugyanis nagy közönségkedvenc lett az Egyesült Államokban, a harmadik napja tartó SXSW filmfesztiválon. (via cinemablend)
  • A hétfői két Speed Racer előzetes csak kedvcsináló volt az igazi trailerhez. Még több fékcsikorgás, még több Mátrix-effekt, még nagyobb színkavalkád, és kicsivel több matrózinges csimpánz látható benne, mint a korábbi videókban. Bemutató május 9-én. (via slashfilm)