Gyorshírek: Mellélőttek a cannes-i nyitófilmmel

2008.05.16. 10:28
  • Hűvösen fogadta a kritika a Vakság című nyitófilmet, a Screen Daily értékelésén például 1,6 pontot kapott a 4-ből. „Érzelmes, de erősen felhígított változata Jose Samarago megrázó regényének" – húzta le az Isten városa rendezőjének új filmjét a Variety is, ahol csak Julianne Moore játékát dicsérik. "Cannes-ban tradíció, hogy rossz a nyitófilm. Nem meglepő, hogy a Vaksággal is mellélőttek" - általánosított a New York Times. Maga a rendező is elismerte, hogy nem ez volt a legjobb választás: "A nyitófilmet általában vacsora és parti követi, és tényleg nem ez a legjobb felvezetés a bulizáshoz" - mondta a filmről, amiben egy titokzatos betegség miatt vakulnak meg az emberek, majd kitör a káosz. (via Time Out Chicago blog & Variety & The New York Times)

  • Máris megvették David Lynch lányának Surveillance című thrillerét, amit versenyen kívül vetítenek le Cannes-ban szerdán. (Az ütős trailert már megmutattuk a blogon.) Lynch meg digitális gerilla-fimet forgat Werner Herzoggal. A My Son, My Son egy anyagyilkosság valós történetét dolgozza fel horrorelemekkel. (via Cinematical & Hollywood Reporter)
  • Hemingway Szigetek az Áramlatban című regényéből rendez filmet Tommy Lee Jones, és a főszerepet is maga játssza. A 30 millió dolláros költségvetésű feldolgozáshoz Morgan Freemant és John Goodmant is szeretnék leszerződtetni, és a filmtervet vasárnap mutatják be a cannes-i vásáron. (via The Hollywood Reporter)