Gyorshírek: Robert Downey Jr. lesz Holmes Guy Ritchie filmjében

2008.07.10. 10:58
  • Robert Downey Jr lesz Holmes a Guy Ritchie-féle, akciófilmes Sherlock Holmesban, amit 2010-ben mutatna be a Warner. A forgatókönyvet Anthony Peckham írja Lionel Wigram (a Harry Potter-filmek egyik producere) eddig még kiadatlan képregénye alapján. Korábban mi is megírtuk, hogy a Columbia stúdió is egy Sherlock Holmes-filmet tervez ugyanerre az évre, abban Sacha Baron Cohen lenne a nyomozó, Will Ferrell pedig Watson doktor. (via Variety & slashfilm)
  • Botrányosan idétlenül néz majd ki a dagi ifjú Ace Ventura (Josh Flitter), aki átveszi a harmadik részben apja nyomozóirodáját, és megkeresi az elveszett pandát. A Jim Carrey nélkül leforgatott Ace ventura 3-at szeptembertől vetítik az amerikai mozik. (via slashfilm)

fotó: Universal

  • A Latino Review megszerezte az Inglorious Bastards forgatókönyvének első öt fejezetét, amit máris a "Mestermű", "Az év legjobb forgatókönyve" és hasonló jelzőkkel illettek. A sztori legjobb akrakterének Aldo Raine hadnagyot tartják (Tarantino ezt a szerepet Brad Pittnek szánja), aki a seregben az Apacs becenevet kapta, mivel mániákusan gyűjti a német katonák skalpját. Neki kell nyolc őrült amerikai zsidóból egy nácivadász osztagot szerveznie, akiket az Operation Kino fedőnevű akcióban a megszállt Franciaoszágban vetnek be a szövetségesek. A Latino Review munkatársainak másik kedvence Donny Donowitz őrmester, a Zsidó Medve, aki baseballütővel csapja szét a nácik fejét, és a német hadseregben már azt terjesztik róla, hogy ő Löw rabbi góleme. A duplarészes háborús filmet tarantino a 2009-es cannes-i filmfesztiválon mutatná be. (via latinoreview)
  • Mégis megrendezheti Jon Favreau a 2010-re beharangozott Vasember 2-t. Korábban keringtek olyan pletykák, hogy a Marvel Studio főnöke, David Maisel egy nevesebb rendezőre bízná az 563 millió dolláros összbevételnél tartó film folytatását, mivel nem sikerült megegyezni Favreau-val a fizetési feltételekben. A rendező ezután az interneten kezdett el panaszkodni a Vasember rajongóknak, hogy a Marvel nem engedi megvalósítani az elképzeléseit, és eddig is dróton rángatták őt. Most úgy tűnik, végre sikerült megegyezniük. (via deadlinehollywood)