Rendőrnőt sodort el autójával a Taxi sztárja

2008.11.05. 17:59

Bár nem volt jelen a tárgyaláson, Samy Naceri francia színészt hat hónap börtönre ítélte szerdán egy párizsi bíróság, mert autójával elsodort egy rendőrnőt, miközben kihajtott egy mélygarázsból. Emellett 7500 eurós (2 millió forintos) büntetést is kell fizetnie. A rendőrnő könnyebben sérült meg. Nacerinél nem volt jogosítvány, és megpróbálta a saját bátyjának kiadni magát, amikor megállították.

Naceri ügyvédje azt mondta, a Taxi-filmek főszereplője azért nem jelent meg a bírósági meghallgatáson, mert nem akart médiacirkuszt az ügyből, de nagyon sajnálja, amit tett. A 47 éves színésznek már korábban is voltak ügyei ittas vezetés, gyorshajtás és testi sértés miatt. 2007 szeptemberében azért ítélték el tíz hónapra, mert 2005-ben rátámadt egy divattervezőre egy párizsi étteremben.

A Saïd Naceri néven született színész nem a Shakespeare-szerepeiről híres, általában a piti bűnöző, a drogdíler, vagy a rosszarcú arab karakterével keresik meg a 94-es Leon a profi óta, bár abban pont SWAT-kommandóst alakított. (yahoonews & Független Hírügynökség)