Valóra vált egy anime az amerikai erdőben

2008.11.26. 13:31

Zongorát találtak egy erdő közepén Harwichben, Massachusetts államban. Nem lehet tudni, kié, ki vitte oda, és azt sem, hogy minek - írja az MTI. A hangszer tökéletesen felhangolt állapotban van, és egy nő bukkant rá erdei sétája közben. A zongora eléggé súlyos, féltucatnyi ember kellett ahhoz, hogy felrakja egy teherautóra, aztán onnan levegye az erdő mélyén.

A hírben szereplő zongora története kísértetiesen hasonlít Kojima Maszajuki 2007-es animéjének, Az erdő zongorájának (Piano no mori) sztorijára. A Issiki Makoto mangájából készült, nagy sikerrel vetített animációs film egy zongoráról szól, amit egy erdő közepén találnak, de nem tudják, hogy került oda.

“Ez egy nagyon költői anime" - mondja Az erdő zongorájáról Liszka Tamás, az Anilogue nemzetközi animációs filmfesztivál igazgatója. "Arról szól, hogy van egy titokzatos zongora egy hatalmas, gyönyörű erdő közepén, és egy rejtélyes kamasz az egyetlen az osztályból, aki meg tudja szólaltatni.” Az Amerikában talált zongora nagyon jó állapotban van, csak egy kis karcolás van az oldalán, és annyiban különbözik a filmben szereplőtől, hogy nem kell hozzá a kis japán fiú, hogy megszólaltassa.