Gyorshírek: Film helyett 3D-anime lesz a Mad Max 4

2009.03.06. 11:40 Módosítva: 2009.03.06. 12:27

Mivel Mel Gibsont továbbra sem lehet rávenni egy újabb Mad Max-filmre, George Miller, a trilógia rendezője anime-változatban és videojátékban készíti el a folytatást. "Nem egy hagyományos anime lesz, tele rakjuk western-elemekkel - nyilatkozta az MTV moziblogjának - Ebben Kuroszava a példakép, aki sikeresen ötvözte a két stílust a filmjeiben." A forgatókönyv ugyanaz lesz, amit Miller már 2003-ban megírt, csak akkor az iraki háború miatt nem akart filmet forgatni egy sivatagban lövöldöző fickóról. A karakterdesigner az X-Men videojátékok és a God of War animátora, Cory Barlog lesz. A Mad Max-trilógia mellett a Táncoló talpak rajzfilmet is jegyző George Miller szerint "egy igazán jó animációs filmhez két év kell, a játékfejlesztéshez pedig két és fél." (via MTV)

60 milliós nyitóbevételt jósolnak a Watchmennek

3611 amerikai moziban vetítik mától a Watchment, ez a magas szám egyedülálló az R-kategóriájú filmek között. A Hollywood Reporter 60 millió dolláros nyitóbevételt jósol a 100 millióból forgatott képregényfilmnek. A rendező, Zack Snyder előző filmje, a 65 millióból készült 300 2006-ban 70,9 millió dollárral nyitott. (via Hollywood Reporter)

Matt Damon sci-fit forgat a Bourne-stábbal

The Adjustment Bureau címmel film készül Philip K. Dick 1954-es novellájából, az Adjustment Teamből. A Bourne-ultimátum írója, George Nolfi már dolgozik forgatókönyvön, és ő lesz a rendező is. Matt Damon egy karizmatikus kongresszusi képviselőt alakít, aki beleszeret egy balett-táncosba, de kiderül, hogy csak egy mesterséges világban élnek (ez a novella ihlette a Dark Cityt is). A forgatás idén szeptemberben elkezdik, még a 2010 nyarára ígért negyedik Bourne-film előtt. (via Variety)