Michael J. Fox majdnem meghalt

2009.04.06. 11:54 Módosítva: 2009.04.07. 08:16

Michael J. Fox a Parkinson-kór elleni harcáról és a pozitív életérzésről forgatott dokumentumfilmet egy hegyi kolostorban, a himalájai Bhutánban, amikor a végtagrángásai miatt akarata ellenére is futni kezdett a szakadék felé, írja a Digital Spy.

"Sétálni indultam a lejtőn, de öt perc múlva futás lett belőle. Azt hittem, meghalok. Nem vagyok jak, nem tudok csak úgy megállni - idézte fel az esetet a 47 éves színész a WENN magazinnak - Végül a földre vetettem magam, és megkapaszkodtam egy sziklában. Megsérült a karom, és a gyűrűs ujjam."

A jegygyűrűjét végül Delhiben, egy kórházban kellett levágni az ujjáról. Egy katmandui orvos szerint a színész akár az ujját is elveszthette volna, ha nem lépnek időben az orvosok. Az örök optimista Michael J. Fox a történtektől függetlenül nagyon jól érezte magát Bhutánban, 3600 méter magasan: "Nem tudom, mitől van, a nagy magasság, vagy a megváltozott vérképződés miatt, de itt enyhébbek a tüneteim. És tényleg itt laknak a világ legboldogabb emberei" - idézi őt a Newkerala.

Michael J. Fox legújabb könyvéből, az Always Looking Up – The Adventures of an Incurable Optimistből (Egy javíthatatlan optimista kalandjai) forgat dokumentumfilmet a himalájai országban. Nemrég az Oprah-showban is szerepelt, ahol arról is mesélt, hogy a Parkinson-kór miatt a gyerekei "rongyláb apunak" hívják, és már nincs szüksége elektromos fogkefére. (via DigitalSpy & newkerala.com)