Beszólt A tetovált lány rendezője Finchernek a remake miatt

2010.11.10. 17:55
Noomi-Rapace-as-Lisbeth-S-006

A tetovált lány renedzője, Neils Arden Oplev nemcsak kiakadt, de be is szólt David Finchernek és a Sonynak filmjének amerikai remake-je miatt.

Oplev tudja, hogy Fincher látta a filmjét, az egyetlen dolog, ami zavarja, hogy beindul majd a Sony PR-gépezete, ami teljesen elnyomja nemcsak az ő filmjét, hanem a Lisbeth Salandert alakító Noomi Rapace-t is. Reméli, Oscar-díjra jelölik majd a színésznőt, mert sok Akadémia-tagnak tetszett a filmje, persze kérdés, mennyien látták. Oplev nem érti, hogy miért kell újraforgatni, amikor a nézőknek csak el kellene menniük megnézni az eredetit. Példája a Luc Besson-féle Nikita és annak amerikai változata, A bérgyilkosnő Bridget Fondával.

Stieg Larsson világsikerű trilógiáját a svédek ügyesen elkészítették Noomi Rapace főszereplésével, de a rendező szerint a filmstúdió a saját Lisbeth Salanderét akarja teljesen előérbe tolni az Rapace helyett, amit nem tart fairnek, mert azt ő hozta létre.

Oplev az interjúban elárulja, hogy három projekten is dolgozik, ezek közül a legizgalmasabbnak a talán Christian Bale főszereplésével készülő modern Apokalipszis most lesz, ennek a címe, The Last Photograph.