Kea­nu Reeves orrot tört a forgatáson

2011.03.25. 09:50

Sérülten is gőzerővel dolgozik új filmjén Kea­nu Reeves (46), aki spártai fegyelmével és feszített munkatempójával már most kivívta kollégái tiszteletét. A holly­woodi színész március közepétől forgatja hazánkban legújabb filmjét, a 47 rónint, ami egy csapat szamurájról szól, akik bosszúra esküsznek uruk halála után.

Keanu Reeves
Keanu Reeves

A rákospalotai Raleigh stúdióban forgatott történelmi filmben Reeves Kait játssza, aki a kezdeti konfliktusok ellenére a szamurájok vezetője, Oishi – akit Hiroyuki Sanada alakít – szövetségese lesz abban a bosszúhadjáratban, amit a gonosz úr, Kikuchi (Tadanobu Asano) ellen vívnak.

A 47 rónin című film díszlete a Raleigh filmstúdió udvarán
A 47 rónin című film díszlete a Raleigh filmstúdió udvarán

- Hihetetlen fegyelemmel és kitartással dolgozik. Minden reggel edzéssel kezdi a napot, sőt a forgatás szüneteiben is mindig gyakorol és nyújt. Egyáltalán nincsenek sztárallűrjei, igaz, kicsit magának való ember. A forgatások után sem nagyon jár el sehova, ez azonban érthető is, hiszen kora reggeltől este tízig kőkeményen dolgozik – árulta el a Blikknek a színész egyik magyar kollégája, akit teljesen lenyűgöz Reeves profizmusa.

- Egy idő után azt vettük észre, hogy sántítani kezdett, minden bizonnyal az egyik harcjelenet során sérülhetett meg. Egy húzódásnál komolyabb baja azonban szerencsére nem esett. Egyébként elég keményen aprítják egymást a kardos jelenetekben, egyszer ugyanis véletlenül bezúzta Sanada orrát a kardjával, sőt volt, amikor olyat odacsapott a mellkasához, hogy szegénynek hosszú másodpercekre beszorult a levegő.