A Prime Focus készítheti a Star Wars 3D-t

2011.03.30. 11:13
sw13d

George Lucas Star Wars-jogokkal seftelő óriáscége, a Lucasfilm és a rendező által alapított látványgyár, az Industrial Light & Magic hivatalosan is bejelentette: a Prime Focus nevű vizuális effektes cég konvertálhatja át 2012-re az előzménytrilógia első részét, az 1999-es Baljós árnyakat. A View-D™ technológiával készülő első rész a tervek szerint 2012 február 10-én kerülne a mozikba. A Prime Focus eddigi portfóliója elég impozáns: a 3D-ben élvezhető Avatar-Tron: Örökség-Kaptár 4 trió mellett ez a globális vállalatóriás jegyzi a Kvantum csendje, a Narnia krónikái: a Hajnalvándor útja, a Ridley Scott-féle Robin Hood, a Wanted és a Watchmen vizuális effektjeit is.

"Nagyon fontos számomra, hogy ehhez a feladathoz megvan végre minden technológiánk, erőforrásunk és elég időnk is lesz rá. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit eddig láttam a Baljós árnyakból" - nyilatkozta George Lucas a 3D-konvertálásról, és optimizmusában a Prime Focus vezérigazgatója, Namit Malhotra is osztozik: "A Csillagok háborúja mindenkinek a filmkészítés csúcsát jelenti. Számunkra hihetetlenül nagy megtiszteltetés, hogy a Lucasfilm parternek választott bennünket ebben a munkában, és hogy rengeteg időt és támogatást kapunk arra, hogy a régi és az új Star Wars-rajongók számára is új élményeket nyújthassunk."

Míg a Prime Focus Hollywood a San Francisco-i székhelyű Industrial Light & Magic-kel karöltve a View-D™-csapatot szabadítja rá az új trilógiára, a londoni és az indiai leányvállalat a Global Digital Pipeline™ technológiát izzítja be, hogy a térhatású verzió elkészülhessen 2012-re. (via movieweb)