Pompejiről forgat Milla Jovovich férje

2011.05.03. 15:57
Paul W.S. Anderson és Milla Jovovich (fotó: IMDb)
Paul W.S. Anderson és Milla Jovovich (fotó: IMDb)

Milla Jovovich férje, az első Resident Evil és az Alien Vs. Predador rendezője, Paul W.S. Anderson jövőre grandiózus katasztrófafilmet forgat a Vezúv kitöréséről és Pompeji utolsó napjairól, amibe a Titanicéhoz hasonló szerelmi szálat is keverne. A rendező terveit a Constantin Film finanszírozná, a forgalmazásban a Summit International, de Anderson a jövő héten kezdődő cannes-i filmfesztiválon is szeretné bereklámozni a tervét.

A forgatókönyvet a Mindörökké Batman írói, Lee Batchler és Janet Scott Batchler rakták össze. A történet főhőse egy tengeri kalmárfejedelemnél dolgozó rabszolga lesz, aki Kr. u. 79-ben Pompejiben álmodozik arról, hogy egyszer szabad lesz, és feleségül veheti a gazdája lányát. Szegény hősszerelmes persze nem tudja, hogy a kereskedő el akarja őt adni, a lány pedig egy korrupt római szenátor felesége lesz. A Vezúv kitörésekor hősünk épp a tengeren hánykódik egy hajón, de elhatározza, hogy megszökik, és kiszabadítja a kataklizma közepéből a szerelmét és a legjobb barátját, egy amfiteátrumban rekedt gladiátort.

Anderson 2012 tavaszán kezdené a forgatást a Resident Evil-filmek állandó producereivel, Jeremy Bollttal és Robert Kulzerrel. (via Hollywood Reporter)